Kliment Ivanov Architects
Kliment Ivanov Architects
Houses
Residential
Public
interior
Research
Български език

Project:

Katzarovi Summer House -
version I

Location:

Novi han village, Bulgaria

Total area: 135 sq. m.

Year: 2004

Phase: built with alterations

A summer house with an artist's studio for woodcarving. The studio, faces north to avoid direct sunlight. An existing fresh-water well defines the form of the building plan and is the focal point of the outdoor space.

The height of the building is restricted by local building regulations. A solution with "emplty" roof is proposed, where the roof planes form the ceiling, creating opened and spacious rooms for the living room and studio.

Version I has been chosen for realization.
Living room visualization - in the interior section.